COFFEE LIMIT Decaf Cafeïnevrije koffiebonen 250g
Code: 26598Product detailed description
COFFEE LIMIT Decaf Cafeïnevrije koffiebonen 250g
Colombiaanse cafeïnevrije koffie van rietsuiker, een medium branding met romige zoetheid, rijke chocoladetonen en een subtiele nootachtige smaak. Deze cafeïnevrije koffie, die gebruikmaakt van het natuurlijke suikerrietverwerkingsproces, behoudt zijn levendige smaken en zorgt voor een heerlijke kop koffie die de essentie van Colombiaanse koffie vastlegt.
Cafeïnevrij maken met suikerriet – Suikerriet EA Decaf – is een methode die je vooral tegenkomt bij koffie uit Colombia. Het is momenteel de meest milde optie voor het produceren van cafeïnevrije koffie.
Suikerriet wordt op grote schaal verbouwd in Colombia en wordt in dit proces gebruikt als een "natuurlijke" bron van ethylacetaat. Eerst wordt de melasse uit het suikerriet gefermenteerd. De ethanol die tijdens de fermentatie ontstaat, wordt gemengd met azijnzuur. Het resultaat is ethylacetaat, dat wordt gebruikt in het cafeïnevrij maken zelf.
Ondertussen wordt de groene koffie waaruit we de cafeïne willen verwijderen, bereid. De bonen worden onder lage druk gestoomd, waardoor hun poriën groter en permeabeler worden voor het verwijderen van de cafeïne. De koffie wordt gewassen met water waarin ethylacetaat is opgelost. Deze verbinding vervangt de cafeïne in de moleculaire structuur en komt zo in de vloeistof terecht.
Het proces wordt meerdere keren herhaald totdat minstens 97% van de cafeïne uit de koffie is verwijderd. Zodra deze limiet is bereikt, worden de koffiebonen opnieuw gestoomd om eventuele resten ethylacetaat te verwijderen. De stoomtemperatuur ligt rond de 21 graden Celsius, en zelfs als er nog resten ethylacetaat in de koffie zitten, kunnen deze tijdens het branden gemakkelijk worden verwijderd.
De koffie wordt vervolgens opnieuw gedroogd tot het gewenste vochtpercentage van 10-12%. Dit drogen gebeurt vaak in vacuümtrommeldrogers.
100% Arabica
Gebied: Huila
Verwerkingsmethode : cafeïnevrije suikerriet
Hoogte: 1400-1900 m boven zeeniveau
Branding: medium (espresso, filter)
SCA-score: 82-84
Zuurgraad: 3/5
Smaak: 3/5
Lichaam: 2/5
Additional parameters
Category: | Koffiebonen |
---|---|
Weight: | 0.25 kg |
Be the first who will post an article to this item!